Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven wij uitleg bij de diverse veelgestelde vragen over het printen op grootformaat en sign. Staat je vraag er niet bij, aarzel dan niet en neem contact met ons op.
Algemeen

Onze contactgegevens kun je terugvinden op de contactpagina.
De belangrijkste gegevens vind je ook hieronder:

PROMOSIGN
Mercatorweg 18
6827 DC Arnhem
Telefoon: 026-3641196
Email: info@promosign.nl

Op onze site staat een groot deel van ons standaard assortiment online. Als sign specialist weten wij als geen ander dat een deel van de wensen van onze klant maatwerk zal zijn. Dit grafisch maatwerk kan helaas niet in een site samengevat worden omdat het aanbod en de verschillende mogelijkheden simpelweg te groot zijn. Heb je maatwerk vragen, neem dan contact met ons op. Wij brainstormen graag met je wat betreft mogelijkheden en adviezen in print en drukwerk.

Het A-formaat is het meest standaard gebruikte grafische papierformaat in Europa. Deze standaard wordt ingegeven door de verhouding waarin de lange gehalveerd wordt en de verhouding van de lange en korte zijde gelijk blijft. Een voorbeeld hiervan is het formaat A3=420x297mm. Als je naar het formaat A4 gaat dan zal de lange zijde gehalveerd worden naar 210mm. Hierdoor ontstaat nu het formaat A4=210x297mm.

Hieronder de tabel van A-formaten:

A0 formaat
1189x841 mm
A1 formaat
841x594 mm
A2 formaat
594x420 mm
A3 formaat
420x297 mm
A4 formaat
297x210 mm
A5 formaat
210x148 mm
A6 formaat
148x105 mm
A7 formaat
105x74 mm
A8 formaat
74x53 mm

Alle A-formaten

Full colour bedrukking en CMYK

Exact vertaald geeft het aan volledige (veel) kleuren maar dit volledig kleurengamma wordt opgebouwd uit maar vier kleuren. Dit zijn de kleuren cyaan, magenta, yellow en black. Afgekort zijn dit de CMYK kleuren, waarbij de K voor black staat. Het percentage per kleur geeft een bepaalde opbouw weer. Zo zal 100% yellow en 100% magenta de kleur rood weergeven.

RGB

RGB-kleuren worden gebruikt voor bronnen die zelf licht produceren zoals bijvoorbeeld een beeldscherm. De kleuren Rood-Groen-Blauw zorgen, door middel van additieve lichtmenging voor een vertoning van de kleur.Voor drukwerk kan je deze kleuren “helaas” niet gebruiken vandaar dat wij je vragen deze om te zetten naar de hierboven omschreven CMYK waarden. Ook kunnen wij deze voor je omzetten naar de jusite cmyk-waardes.

Bestandstypen

Het opmaken of ontwerpen van je drukwerk kan in verschillende programma’s. Indesign is hier het beste voorbeeld van maar natuurlijk zijn er meer programma’s hiervoor te gebruiken.Hieronder vind je een omschrijving van de verschillende bestandstypen;

.pdf – bestand waarbij brondocument behouden en zichtbaar blijft
.jpg – digitale afbeelding geschikt voor print en web
.tiff – pixelbestand voor opslag zoals foto’s
.png –digitale afbeelding geschikt voor web
.gif – digitale afbeelding geschikt voor animatie
.eps – nog te bewerken grafisch vector bestand
.indd – bestand afkomstig uit Adobe Indesign
.ai – bestand afkomstig uit Adobe Illustrator
.psd – bestand afkomstig uit Adobe Photoshop

Het liefst ontvangen wij een .pdf bestand van je maar als dit lastig is dan kan je contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om je bestanden tot mooi drukwerk te laten worden. Zelfs als je alleen maar een Microsoft Word bestand hebt, zullen wij je verder helpen.


Onze producten
Onze algemene voorwaarden staan weergegeven op de Algemene voorwaarden pagina van Promosign. Mocht je hier vragen over hebben dan kun je contact met ons opnemen. (Deze zijn uiteraard ook op aanvraag beschikbaar)

Op onze website bieden wij de producten aan welke redelijk standaard weergegeven kunnen worden. Als grafisch specialist weten wij maar al te goed dat deze zogenaamde standaard producten maar een klein deel zijn van het totale assortiment. Al 20 jaar lang begeleiden en produceren wij sign projecten en maatwerk. Waar de gemiddelde online drukkerij het liefst de standaard signproducten verkoopt, willen wij graag onze passie voor print en sign aanwenden om je ook met maatwerk druk- en printwerk verder te helpen.

Een volledig overzicht van onze producten vind je op onze producten pagina.

Het bestelproces
Bij ons betaal je de prijs die op het scherm getoond wordt. In de winkelmand worden hierna de verzendkosten vermeldt. Deze keuze hebben wij bewust gemaakt omdat het formaat van de producten nog al eens sterk verschilt. Op deze wijze worden de verzendkosten altijd juist weergegeven. Geen verrassingen achteraf, gewoon een transparante prijsvoering. Als je kiest voor de Ideal betaling dan zijn hier ook geen extra kosten aan verbonden. Ben je vaste klant bij ons en heb je de mogelijkheid om op rekening te betalen dan zijn hier ook geen extra kosten aan verbonden.
Eigenlijk is dit bij Promosign onmogelijk, je kan bij aantallen je gewenste aantal ingeven. En geeft dit toch een probleem dan kan je natuurlijk contact met ons opnemen. Wij zorgen er dan voor dat je gewenste aantal door ons geprint gaat worden. Of vraag een maatwerk offerte aan zodat je zeker bent van de juiste aantallen en formaten.

Bij Promosign bestel je in 3 eenvoudige stappen.

  1. Kies je signproduct en doorloop de opvolgende stappen
  2. Rond je bestelling af en kies de betaalmethode
  3. Upload je digitale bestand en rond af

Na je afronding ontvang je van ons een bevestiging en is je bestelling compleet.

Ja, om je bestelling op een goede manier te kunnen versturen en de factuur juist op te kunnen stellen, hebben wij je gegevens nodig. Wij gaan zeer zorgvuldig met deze persoonlijke gegevens om. Zie onze privacy pagina.
Bestanden aanleveren

Het liefst ontvangen wij .pdf bestanden van je. Met deze bestanden kunnen wij je drukwerk met zekerheid op de juiste wijze produceren. De volgende type bestanden kan je bij ons uploaden t/m een bestandsgrootte van 100 mb;

.pdf
.psd
.ai
.eps
.jpg
.png
.tiff

Je bestanden lever je bij Promosign aan nadat de betaling is afgerond. Na de betaling is er een upload mogelijkheid. Je kunt bestanden uploaden tot maximaal 100 mb.
Promosign controleert je bestanden zorgvuldig. Mocht er iets mis zijn met deze bestanden dan nemen wij uiteraard contact met je op en adviseren hoe deze aan te passen. Wij kiezen er bewust voor om je bestanden handmatig en niet geautomatiseerd te controleren. Door onze jarenlange ervaring weet je dan zeker dat je product geleverd wordt zoals gewenst.
Levering
Bij Promosign worden al onze prijzen weergegeven exclusief verzending. De reden dat wij deze niet in de producttprijzen opnemen ligt in het feit dat wij kleine tot zeer grote paketten versturen. De verzendkosten verschillen hierdoor per product en per formaat. Mocht je meerdere verzendadressen wensen, neem dan contact met ons op.
Ja natuurlijk kan dit. Geef dit bij je bestelling aan en wij zorgen ervoor dat je printwerk op tijd klaarstaat.
Tijdens het bestelproces wordt er een gewenste leverdatum aangegeven. Voor veel producten hanteren wij een zeer korte levertijd, en natuurlijk zonder meerkosten. En heb je je bestelling nog sneller nodig, neem dan contact met ons op. Wij zullen al het mogelijke voor je in gang zetten. Door onze eigen productie hebben wij alle mogelijkheden om je snel tot dienst te zijn.
Klacht

Wanneer je niet helemaal tevreden bent over de levering dan horen wij dit natuurlijk graag. Bij Promosign bieden wij een 100% tevredenheidsgarantie en zullen er alles aan doen om je alsnog tevreden te stellen.

Heb je een klacht, laat het ons weten en neem contact met ons op.