Aanleverspecs

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, en de kwaliteit van uw product te kunnen garanderen, hanteren wij de volgende aanleverspecificaties:


Print en Drukwerk

Heeft u zelf een ontwerp gemaakt, en wilt u dit drukken?  Zorg er dan voor dat uw bestand voldoet aan de volgende eisen:


Type bestand
Wij werken met de volgende bestands types:

AI  -  EPS  -  PDF  -  PSD  -  TIFF  -  JPG


Opmaak
Houdt bij het opmaken van uw ontwerp rekening met de snijmarges.
Stel dan ook een overlap (bleed) van tenminste 3 mm!

Dit is belangrijk voor het schoonsnijden, op deze manier voorkomt u dat er witte randen onstaan op uw eindproduct.

Ook is het aan te raden om de teksten minimaal 1 cm van elke rand af te houden. Dit heeft ook te maken met de snijmarges, op deze manier voorkomt u namelijk dat uw tekst per ongeluk afgesneden wordt.

Lettertypes
Let er op dat u bij uw aangeleverde bestand alle teksten in outlines hebt staan.
Dit is omdat wij niet alle lettertypes tot onze beschikking hebben, en wanneer een tekst niet is afgevlakt, kan het voorkomen dat het door u gewenste lettertype niet gebruikt kan worden.

Wanneer u niet weet hoe u een tekst moet afvlakken, of wordt van ons verwacht dat wij de tekst nog gaan aanpassen? Dan kunt u ons ook het lettertype bijsluiten bij het bestand dat u naar ons opstuurt.

Afbeeldingen
Wanneer u ons afbeeldingen stuurt, of afbeeldingen gebruikt in uw ontwerp die gedrukt moeten worden, dan moeten deze aan de volgende eisen voldoen om mooi gedrukt of geprint te kunnen worden:

De afbeeldingen moeten in het bestand gebruik maken van CMYK kleuren, en geen RGB kleuren.
Dit omdat CMYK kleuren bedoeld zijn voor print en drukwerk, en RGB kleuren alleen bedoelt zijn voor beeldscherm weergaves.

Ook is het van belang dat de door u aangeleverde afbeeldingen in een hoge resolutie zijn.
Wij raden aan om alles voor posters en flyers in 300 dpi aan te leveren.
Voor grotere producten kunt u ook afbeeldingen aanleveren in 150 dpi, maar denk er dan wel aan dat wij ze niet heel ver meer kunnen uitvergroten zonder kwaliteitsverlies.

Op deze manier voorkomen we de kwaliteitsverlies die u kunt zien wanneer u een te kleine afbeelding uitvergroot.

Om beelden van goede resoluties te vinden, kunnen wij u aanraden om ze te zoeken op stock foto websites. Deze sites leveren rechtenvrije foto's in een hoge en dus drukbare resolutie.

Stickers
Wanneer u stickers aanlevert die contour gesneden moeten worden, dan kunt u deze alleen in EPS, AI en PDF aanleveren. Dit is omdat wij het anders niet kunnen uitsnijden. Als u het in een JPG, PSD of TIF aanlevert, dan moeten wij het voor u opnieuw na maken, wat voor ons extra tijd, en voor u dus extra kosten met zich mee brengt.

Microsoft office documenten
Een veel voorkomend misverstand is het idee dat office documenten (denk aan Word, Excel etc.)

ook geschikt zijn voor printen en drukken. Dit is niet het geval. Deze documenten zijn bedoeld als tekstverwerkings documenten, en zijn dan ook niet geschikt om in hoge kwaliteit mee af te drukken.

Wij raden u dan ook aan om niet in Word uw ontwerp te maken, maar dit alleen te gebruiken om ons tekst aan te leveren die wij vervolgens in een ontwerp kunnen plaatsen.
 

 

Ontwerp materiaal

Als wij voor u een ontwerp moeten maken, dan is het belangrijk dat u de bestanden als volgt aanlevert:

De Briefing
Als het mogelijk is, dan is het aan te raden om de briefing voor uw ontwerp opdracht aan te leveren in een Word of Excel document. Op deze manier houdt u het overzichtelijk voor ons, en kunnen wij sneller tot het gewenste eindresultaat komen.

Tekst
De te gebruiken tekst moet digitaal aangeleverd worden. Dit kan in een Word, Excel, Kladblok of PDF bestand.
Wanneer u bijvoorbeeld tabellen of menukaarten etc. aanleverd, dan is het voor ons makkelijker om dit in een Excel document te krijgen, omdat het dan makkelijker te verwerken is. 

Let er goed op dat er geen spelling of grammatica fouten in staan. Wanneer wij er fouten in zien zullen wij ze verbeteren, maa rwe kunnen niet garanderen dat alle eventuele fouten eruit gehaald worden.

Om deze reden krijgt u ook altijd voorbeelden voor het ontwerp toegestuurd, zodat u de teksten hier zelf ook nog een keer op kunt controleren.

Beeld
Voor het te gebruiken beeld geldt hetzelfde als hierboven onder het kopje ''afbeeldingen'' geschreven is. Wij kunnen het voor u bewerken, en aanpassen, maar het is voor ons onmogelijk om de resolutie van een beeld te verbeteren.

Wij kunnen u ook helpen met het juiste beeld te zoeken op diverse stockfoto sites.

Let er ook vooral op dat u beelden niet aanleverd in Word documenten, hierin gaat namelijk de kwaliteit van het beeld achteruit.

 

 


Inloggen

Registreren

Uw winkelwagen

Zoeken

Servicelijn

026-3641196

Ma t/m vr 09.00 - 17.00


Offerte aanvragen

Mist u iets of heeft u een speciaal project? Dan kunt u hieronder een op maat gemaakte offerte aanvragen.

Nu aanvragen!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuw producten, ontwikkelingen en acties.

Informatie